Nyheder

17-11-2016

Den nationale trivselsmåling på Skolesundhed.dk


For at samle data om kommunens børn og unge ét sted, er det fra dette skoleår muligt at besvare Den nationale trivselsmåling på Skolesundhed.dk. Den nationale trivselsmåling afvikles fra den 16. januar – 31. marts 2017 blandt alle elever i 0.-9. klasse på alle folkeskoler og specialskoler.


Opsætning

Kommunens superadministrator eller administrator kan sætte undersøgelsen op på www.skolesundhed.dk. Der vil i den forbindelse være en manual tilgængelig på Skolesundhed.dk, der på enkel vis beskriver, hvad I skal gøre. I er også altid velkomne til at kontakte os og få os til at give jer en hånd.

I kan gennemføre den nationale trivselsmåling selvstændigt eller afvikle den sammen med Skolesundhed.dk’s undersøgelse om sundhed og trivsel og/eller en under-visningsmiljøvurdering. Det er valgfrit for den enkelte kommune.
Eleverne har let og overskuelig adgang til at besvare undersøgelserne via ”Min side” på www.svar.skolesundhed.dk.
I Skolesundhed.dk’s undersøgelse om sundhed og trivsel er det muligt for kommunen at fravælge spørgsmål med overlap til trivselsmålingen. Det drejer sig om op til 6 spørgsmål i indskoling og op til 10 spørgsmål på mellemtrin og udskoling (hvis man har undervisningsmiljøvurdering med, ellers er det færre).


Tilmelding

Alle kommuner skal inden den 1. januar 2017 give besked til Undervisningsministeriet om, hvorvidt de ønsker at anvende Undervisningsministeriets trivselsværktøj eller et andet værktøj. Hvis I ønsker at anvende Skolesundhed.dk, skal I således framelde jer Undervisningsministeriets trivselsværktøj på hjemmesiden www.nationaltrivsel.dk. Derudover vil vi bede jer om at give os besked pr. mail på skolesundhed@sundkom.dk inden d. 1. januar 2017.

Skolerne skal via Skolesundhed.dk meddele, når afviklingen af trivselsmålingen på deres skole er færdig. Herefter overføres data automatisk til Undervisningsministeriet.

Læs mere i denne folder.
 

Spørgsmål

I er altid velkommen til at kontakte os på supporten, hvis I har spørgsmål via skolesundhed@sundkom.dk eller på vores supporttelefon: 70 27 27 56.